Achtergrond

Mijn achtergrond is niet dezelfde als vele mensen waar ik mee werk. Mijn moeder had alleen lagere school en mijn vader had als oudste van zeven kinderen de MULO niet afgemaakt. Mijn moeder werkte in de fabriek van Gist-Brocades in Delft (nu DSM) waar zij penicilline flesjes steriliseerde in een machine. Mijn vader testte banden bij Shell in Delft en verving daarna grote spoelen met informatie over internationale olieboringen die werd verzameld in Rijswijk. Mijn familie bestaat uit veel intelligente mensen, wiens slimheid blijkt uit gevatte humor, waar ik bij mijn vader ook van hield. Ze hebben vaak niet de kans gekregen of genomen om er qua opleiding het maximale uit te halen. Snel werken en geld verdienen werd belangrijker gevonden dan een langdurige opleiding zonder zakgeld of inkomen. Dat mijn moeder slim was, bleek toen ze op haar 50e een verkorte MBO laboratorium opleiding moest doen om te wennen aan een nieuwe machine. Ze kreeg vakken als scheikunde en wiskunde op het niveau VWO-4. Ze hield van haar werk en wilde dat graag behouden. Dus met haar lagere schoolopleiding studeerde ze hard en dat werd beloond: ze slaagde met achten en negens!
Als eerste van 70 neven en nichten startte ik op het gymnasium en ging ik aan de universiteit studeren. Ik ben blij dat ik die kansen heb aangegrepen en stimuleer dat ook in de mensen die ik coach: Ontdek je talent en ontwikkel het! Nederland is een land waar mensen gelijke kansen krijgen, natuurlijk is het nooit ideaal, maar in Nederland krijg je wel veel vaker gelijke kansen dan in andere landen. In het Verenigd Koninkrijk heb ik ervaren dat het ook anders kan.

_X292848

Als kinderen dan niet in de wijk opgroeiden met een goede school en hun ouders hadden geen geld, was de kans om op de universiteit te komen echt kleiner, omdat er zo’n groot verschil zit in kwaliteit van onderwijs.

In mijn loopbaan heb ik mij niet beperkt tot één sector en één baan, maar heb zowel in de private als publieke sector als de politiek gewerkt. De banen die ik heb gehad zijn die als toezichthouder, kamerlid, Treasurer, manager, politiek adviseur, consultant, voorzitter en ik heb ook per e-commerce handel gedreven.
Ook nu treed ik nog graag buiten de gebaande paden. Een paar uur per week werk ik als fietskoerier, in Geuzenveld en op de Wallen in Amsterdam. Ik hou van fietsen en ontmoet zo mensen die ik anders niet zou ontmoeten. Mensen benaderen mij ook anders. Dat bevalt me wel, het inspireert me bij ander werk !

In de Kamer

Adviseur van Minister Schippers

Werken bij de nieuwe toezichthouder

Alles over mijn activiteiten als lid van de Tweede Kamer, inclusief media, moties, inbrengen en initiatieven is hier te vinden.

Vanaf 2017 ben ik begonnen met Pareto Governance. Waarom ik dat ben gaan doen, vind je hier.

Mijn cv (met foto) is hier te downloaden.