Boottocht en Politiek café VVD Haarlemmermeer

Donderdagmiddag en -avond optreden met Jeanine Hennis-Plasschaert en Fred Teeven. We gaan met boot vol lokale ondernemers de vaart op. Helaas begint het al snel heel hard te regenen. De paraplu’s bieden gedeeltelijk soelaas, want alles druppelt er aan de zijkant vanaf. De sfeer blijft optimistisch als we van VVD’ers gewend zijn. Er wordt een dak op de boot gezet!

Binnen in De Rustende Jager worden we weer warm en droog onder het genot van een kopje soep en broodje. Goed georganiseerd van Haarlemmermeer.

Leuk om Michel Bezuyen ook weer te zien, wethouder te Haarlemmermeer, die met me in de verkiezingsprogrammacommissie zat. Wat een kanjers zijn Fred Teeven en Jeanine Hennis toch. Ik had een veel te lange pitch voorbereid (omdat ik die tot dan toe nog niet zo heb gehouden). Dat was de eerste en laatste keer, ik moet het echt in 1 minuut proppen, 5 is te lang! Krijg van Fred en Jeanine alle ruimte om vragen over zorg te beantwoorden, maar ook waarom we kiezen voor ‘geen Nederlands, geen bijstand’. Dit staat het vinden van een baan en integratie in de weg. Na afloop nog leuke gesprekken gevoerd en van verschillende mensen gehoord dat ze op me gaan stemmen! Een directe beloning voor gedane arbeid, wat is politiek toch een mooi vak!

Leave your comment