Rapporteur Europees Semester

Rapporteur Europees Semester 2014

Vanochtend ben ik  benoemd als rapporteur voor het Europees Semester voor het jaar 2014. Het Europees Semester is sinds drie jaar ingesteld als reactie op de Europese economische crisis in vele lidstaten. Het doel ervan is dat lidstaten met elkaar in gesprek gaan en leren van elkaars oplossingen voor problemen die zij in hun eigen land ervaren. Zo kan worden voorkomen dat problemen naar andere lidstaten overslaan. Je kunt dan denken aan hoe de arbeidsmarkt wordt hervormd,  het bank- en verzekeringswezen wordt gekapitaliseerd en hoe je zorgt voor een kleinere overheid zonder essentiële diensten aan burgers te verliezen.

Als rapporteur ga ik de activiteiten van het Europees Semester namens de Tweede Kamerleden intern coördineren. Daarnaast houd ik in zowel  Brussel als  Den Haag contact met EU-instellingen en ben ik delegatieleider van de Nederlandse parlementariërs die begin 2014 naar Brussel gaan voor de Europese week. Vorig jaar was ik er daar één van.

Ik heb er zin in, ik ga de komende maand na hoe ik het Nederlandse parlement het best kan representeren.

Wordt vervolgd…

2 replies added

 1. Kyle 12 juli 2021 Beantwoorden

  I am really impressed with your writing skills as well as with the layout on your weblog.
  Is this a paid theme or did you modify it yourself?
  Anyway keep up the excellent quality writing, it’s rare
  to see a nice blog like this one these days.

  My site; Ann

Leave your comment