RTL Nieuws – Geduld VVD raakt op om uitkeringsdiscussie

Het geduld van de VVD met Marokko raakt op. Minister Asscher van Sociale Zaken onderhandelt al maanden met Marokko over aanpassing van het sociaal zekerheidsverdrag, maar nog altijd zonder resultaat.

Er zit wel schot in de onderhandelingen, schrijft Asscher vanmiddag aan de Tweede Kamer, maar er is meer tijd nodig om tot een akkoord te komen. De VVD heeft er geen vertrouwen meer in dat dat gebeurt. “We hebben al vier jaar geen resultaat gezien. Het lijkt ons tijd om een eind te breien aan de gesprekken met Marokko”, zegt VVD-Kamerlid Anoushka Schut.

Nederland wil de uitkeringen van Marokkaanse Nederlanders in Marokko aanpassen aan het levenspeil in Marokko en dus verlagen. Marokko weigert daar tot nu toe aan mee te werken. Vorig jaar zette het kabinet daarom de eerste stappen om het sociale zekerheidsverdrag op te zeggen dat de uitbetalingen regelt. Marokko leek toen toch bereid om te praten over aanpassing van het verdrag. Als het aan de VVD ligt behandelt de Tweede Kamer binnenkort alsnog het wetsvoorstel dat opzegging van het verdrag regelt.

Bron: RTL Nieuws

8 replies added

  1. DavidCip 1 maart 2024 Beantwoorden

    Join the excitement at our Mexican casino platform. With action-packed games and electrifying bonuses, you’ll never want to play anywhere else. caliente sports te da mucho.

Leave your comment