Verkiezingsprogramma

Verkiezingsprogramma commissie

In april dit jaar ben ik gevraagd om als lid van de verkiezingsprogrammacommissie mee te schrijven aan Niet Doorschuiven maar Aanpakken. Een hele eer en uitdaging. In een paar weken tijd een nieuw verkiezingsprogramma produceren met onzekere financieel-economische uitgangspunten.

In mei en juni was dit lezen en discussieren over alle ideeën die mensen en organisaties de commissie sturen. Dat was zeer inspirerend. Schrijven en vergaderen over elkaars teksten nam elke zondag in. Ik heb mij in het schrijven gericht op Gezondheid en Ontwikkeling. Met compassie voor patiënten en cliënten, maar met besef van de financieel-economische context, zorguitgaven moeten minder hard groeien, om de zorg op termijn nog betaalbaar te houden.

Het begin van de paragraaf Gezondheidszorg:

Naast liefde en vriendschap is een goede gezondheid voor veel mensen het belangrijkste in hun leven. Voor mensen die ziek of gehandicapt zijn is het daarom essentieel dat zij goede zorg krijgen.

De zorg in Nederland is van een hoog niveau. We leven langer in goede gezondheid en kunnen langer actief blijven en voor onszelf blijven zorgen. Van de acht jaar die we allemaal sinds 1950 langer leven, zijn er zes te danken aan onze gezondheidszorg. We leven deze extra jaren over het algemeen met een goede kwaliteit. Dat is geweldig. Het stelt ons in staat langer te werken, te genieten van onze kleinkinderen en het leven.

Download: VVD Verkiezingsprogramma 2012-2017 (volledig)
Download: VVD Verkiezingsprogramma 2012-2017 (samenvatting)

1 reply added

Leave your comment