FD: Doorbetaling bij ziekte aanpassen

11 februari 2015

“Doorbetaling bij ziekte aanpassen

Werkgevers in Nederland hebben vergeleken met het buitenland vergaande verplichtingen bij ziekte en arbeidsongeschiktheid van werknemers. Voorbeelden zijn de doorbetaling van loon gedurende twee jaar aan zieke werknemers en de kosten die werkgevers dragen voor arbeidsongeschiktheid. Achterliggende gedachte is dat deze verplichtingen werkgevers prikkelen om ziekte en arbeidsongeschiktheid te voorkomen.

Op het eerste gezicht halen de verplichtingen echter weinig uit. Na de Noord-Europese landen geeft Nederland het hoogste aandeel van het nationaal inkomen uit aan ziekte en arbeidsongeschiktheid. Toch is de conclusie minder eenduidig dan het samengaan van hoge verplichtingen en hoge kosten misschien doet vermoeden. De verschuiving van kosten richting werkgevers is namelijk hand in hand gegaan met lager ziekteverzuim en minder arbeidsongeschiktheid……”

 

Lees hier het artikel op de website van het FD (bovenstaande is een snippet van het gehele artikel. Om het artikel te lezen dient u in te loggen op de website van het FD).

2 replies added

Leave your comment