Zorgvisie – Van Rijn: Geen sprake van staatssteun bij overnames TSN

Donderdag 28 april 2016

Bij de overname van delen van TSN Thuiszorg door Buurtzorg Nederland en andere aanbieders is geen sprake van staatssteun. Dat schrijft staatssecretaris Van Rijn (Volksgezondheid) in een reactie op vragen van VVD-Kamerlid Anoushka Schut-Welkzijn. googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-871078603625353199-2’); }); Aanleiding voor de Kamervragen waren de rechtszaken die Branchevereniging Thuiszorg Nederland heeft aangespannen of voornemens is te starten tegen een aantal gemeenten, waaronder Enschede, Den Haag en Amersfoort. – See more at: https://www.skipr.nl/actueel/id26337-van-rijn-geen-sprake-van-staatssteun-bij-overnames-tsn.html#sthash.G9ijiA8S.dpuf

Volgens BTN is de deal die deze gemeenten hebben gesloten met Buurtzorg in strijd met aanbestedingsregels en is er sprake van verboden staatssteun. Buurtzorg wil bij de overname van  taken van het failliete TSN gebruikmaken van een subsidie van miljoenen euro’s uit een speciaal zorgpotje. BTN stelt dat daarmee andere thuiszorgbedrijven worden benadeeld.

Van Rijn schrijft dat hem in relatie tot de overname van TSN Thuiszorg – door Buurtzorg of andere partijen – “geen voorbeelden van het overtreden van de Aanbestedingswet 2012 of het toekennen van verboden staatssteun bekend. Als de Branchevereniging Thuiszorg Nederland van mening is dat zij hiervan wel voorbeelden kent, staat het de branchevereniging vrij om een rechtszaak te starten”.

Van de 226 gemeenten die met een contract hadden met TSN, hebben er 19 voor Buurtzorg gekozen, zo is te lezen in een Kamerbrief van Van Rijn van vorige week.

 

Leave your comment